Het klepje van de brievenbus gaat en daar ligt hij dan….de blauwe envelop! Het schrikbeeld voor velen. Maar als we stil staan bij de vraag, waarom schrikken veel mensen van dit bericht?

Inkomstenbelasting betalen vinden de meeste Nederlanders niet leuk. Waar in loondienst al netjes belasting is ingehouden op het salaris, wordt je als ondernemer extra op de feiten gedrukt doordat je zelf de aanslag over moet boeken naar de Belastingdienst. Dit geeft een heel helder beeld wat je als burger afdraagt aan belastingen. Maar als we nog wat dieper gaan…de werkelijke reden dat veel mensen schrikken is meer vanwege het feit dat ze geen idee hebben wat hen boven het hoofd hangt. En dat is ook precies waarom het dan juist zo spannend is. Maar was dat nodig geweest?

Als jij als ondernemer zelf goed inzicht hebt in je cijfers dan zal deze inkomstenbelastingaangifte niet meer zoveel verrassingen brengen. Om inzicht in je financiën te hebben en te houden is een goede financiële administratie een must. Tegenwoordig hoef je zelf geen boekhouder te zijn om zelf via gebruiksvriendelijke online boekhoudprogramma’s dagelijks inzicht te krijgen in je financiën. En inzicht geeft weer overzicht!

Zit je nu toch nog met veel onzekerheden rondom de aangifte. Vragen of je het wel juist hebt ingevuld en je alle fiscale mogelijkheden wel hebt benut. Dan ga ik jou hierbij helpen. Hoe fijn is dat?!  Als belastingconsulent en lid van het RB register kan ik jou voorzien van de laatste actuele informatie. Naast fiscale bespaartips ga ik je daarna via een onlineprogramma door het aangifte programma leiden, op een begrijpelijke manier, stap voor stap. Hierdoor weet je zeker dat je alle mogelijkheden hebt benut. Blijkt nu na de berekening dat er een grote aanslag aan zit te komen dan kun je nog uitstel aanvragen. Op deze manier heb je zelf weer grip op de situatie.

Leuker kunnen we het niet maken……….maar wel vele malen makkelijker ! Binnenkort meer hierover. Geef je nu alvast op voor de gratis video serie waarin ik tips ga weggeven. Aanmelden kan door te mailen naar: info@geldwijsondernemen.nl

Financieel Business Coach

Mariska Hilgenkamp